Zwerfkittens in Best

Gepubliceerd: 25 mei 2014

Deze kleine bange schatjes zijn door ons gevangen in Best. Ze lagen bij de veertien jarige Amy in de tuin, die zich om de familie bekommerde. Gelukkig is ze blijven zoeken naar hulp en vond ze ons. Wij zijn direct actie gaan ondernemen.

De kleintjes lagen onder een houtstapel goed verstopt en kwamen niet zomaar te voorschijn. Bij de eerste poging lukte het ons om twee kittens te vangen. Hierna zijn we iedere avond teruggegaan naar deze plek in de hoop de rest te kunnen vangen. Na een aantal pogingen, hadden we ineens de moederpoes in de kooi zitten, maar er was geen enkel spoor van de overige drie kleintjes die nog buiten zouden moeten zitten. Aangezien een schuwe zwerfkat meestal geen twee keer in zo’n kooi loopt hadden we besloten om moederpoes toch mee te nemen en meteen te laten nakijken, steriliseren en chippen bij onze dierenarts. Als wij haar weer los gelaten hadden, was ze binnenkort namelijk weer zwanger geweest.

Zo snel mogelijk hebben wij haar na sterilisatie weer teruggeplaatst op de vangplek. Wij konden de kittens immers niet vinden, moeder waarschijnlijk wel was onze gedachte. En ja hoor, direct op haar doel af ,racete ze weg. We zijn gaan flyeren in de omgeving en de dag erna kregen wij een telefoontje in de avond. Twee straten verder op zat moederpoes met haar kleintjes in de tuin.
Natuurlijk zijn wij ook weer direct naar die plek toegegaan en zijn we gaan vangen. Na lang wachten hadden we alle drie de kittens gelukkig te pakken. Moederpoes trapte er niet nog een keertje in. Ze ging er rustig vandoor. Amy blijft de moederpoes voeren, zodat ze goed kan herstellen. Mocht ze zich toch laten aanhalen, dan gaan wij haar proberen te pakken. Als ze bang van mensen blijft en dus verwilderd is, is ze het beste af op haar vertrouwde buitenplek waar ze goed te eten krijgt.

In totaal hebben we op deze plek, vijf kittens van de straat gevangen. Vier poesjes en één katertje. We zijn blij dat ze een goede toekomst krijgen en dat er op die plek niet nog meer zwerfkittens geboren zullen gaan worden. De kittens zijn ondergebracht bij een gastgezin van Kittenopvang Miauw voor socialisatie.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *