Wonen op een vakantiepark

Gepubliceerd: 02 feb 2012

Het klinkt leuk, altijd wonen op een vakantiepark. Maar voor zwerfkatten is het dat zeker niet. Op een vakantiepark in de buurt zitten veel, heel veel zwerfkatten.

Ze planten zich razend snel voort en het worden er dus steeds meer, als er niets gedaan wordt. In de zomertijden is het druk op het park en zijn er veel bezoekers die de beestjes eten geven en knuffelen, soms mogen ze zelfs de huisjes in, om te overnachten. Maar er zijn helaas ook mensen, die de katten niet rondom hun vakantiehuis willen hebben en ze wegjagen. Zo zwerven de katten, van huisje naar huisje, om te kijken waar ze misschien een maaltijd kunnen krijgen.

En in de wintertijd, is het rustig op het park. Slechts enkele bezoekers, die een weekendje weggaan en er zijn zelfs tijden, dat er niemand te bekennen is. Hoe moet dat dan? Waar moeten ze dan schuilen en eten?

Wij troffen een stel uitgehongerde katten aan, in slechte omstandigheden en veelal medisch niet in orde. Gebroken poten, kale plekken, mager en ga zo maar door. Wij zijn ze gaan voeren en in grote getale kwamen ze aangerend om een hapje mee te eten. Allemaal stuk voor stuk even lief, kopjes geven, op schoot springen, alles werd uit de kast gehaald voor een beetje eten.

Natuurlijk zijn we direct begonnen met het vangen en meenemen van deze beestjes. Een aantal katjes kon terecht bij Kittenopvang Miauw in Helmond en nog een paar katten kunnen naar een gastgezin in Boxtel. Maar waar gaan we de rest van de lieve beestjes laten? Het wordt nog een hele klus om ze allemaal onder te brengen, maar we doen ons best. Wij hopen ze snel allemaal van de straat te hebben, zodat ze een warm mandje kunnen gaan zoeken en nooit meer hoeven te zwerven.

Dankbaar zijn ze zeker, al spinnend en melktrappelend kwamen de eerste katten na het vangen de reismandjes weer uit, tevreden met een plekje in een warm huis.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *