Verdwaald en mishandeld

Gepubliceerd: 18 dec 2011

Dit is kleine Aslan. Een katje wat door Stichting Kattekop is gered, uit een verschrikkelijke situatie. Hij werd namelijk gebruikt als voetbal door een groepje jongeren. Gelukkig zagen wij dat de jongeren met een katje aan het gooien waren en hebben wij het arme dier snel meegenomen. Ongelofelijk.. maar helaas waar..

Hij was erg verzwakt en had reuze honger. Na meerdere bordjes vlees en heel wat uurtjes slapen, leek hij gelukkig wel in orde te zijn. Voor de zekerheid even een check-up bij de dierenarts, want we waren bang voor inwendige bloedingen. Gelukkig verklaarde de dierenarts hem ook gezond. Aslan was alleen wel erg mager en had last van ongedierte. Maar oh wat een lieve knuffel en eenmaal uitgerust, ook erg speels.

Als wij tamme katten of kittens van de straat halen, kijken we altijd of ze gechipt zijn. Aslan had helaas geen chip. Ook kijken we op Amivedi of de kat daar misschien vermist wordt. Er stond op de site, een advertentie over een vermist rood-wit kitten van 3 maanden. Geen foto, dus we hadden alvast een mailtje naar Amivedi gestuurd, of dat ons katje misschien dezelfde was? De volgende dag keken we weer op Amivedi en stond er wel een foto bij de advertentie. En ja hoor! het verdwaalde, mishandelde katje bleek al bijna een week vermist te zijn, ontsnapt!

Snel een telefoontje naar Amivedi en zo werden wij in contact gebracht met een lief gezin, die hun kleine katje al dagen aan het zoeken waren en overal posters hadden opgehangen. Aslan was zijn naam en kleine Aslan was ontsnapt! Nou wij zijn Aslan snel terug gaan brengen en wat waren ze blij om hun kleine vriendje weer te zien en ook erg geschrokken over het verhaal van de jongeren die hem gebruikten als voetbal. Aslan was meteen weer helemaal thuis. Aslan wordt bij zijn baasjes snel gechipt, zodat als hij nog eens zal ontsnappen (wat we uiteraard niet hopen) , zijn baasjes hopelijk snel gevonden zijn.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *