Tjoekie bij het station

Gepubliceerd: 13 jan 2012

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, hebben wij een tijd terug een kattenfamilie bij het station in Eindhoven gevangen voor castratie en opvang. Gelukkig worden de katjes bij het station nog iedere dag gevoerd door lieve medewerkers van de NS.

Onlangs werden wij gebeld door een van deze verzorgers. Er was een nieuw kitten gezien bij het station. Helemaal alleen dwaalde hij wat rond. Wij zijn snel gaan kijken en zagen een klein katje van een maand of vijf zitten. Hongerig was hij de parkeerplaats aan het afstruinen, opzoek naar voedsel.

Hij was buiten erg schuw en rende weg als je hem wilde benaderen. Snel hadden we een vangkooi geplaatst en liep het uitgehongerde beestje er in. Qua kleur paste hij precies bij de stationkatjes, ook zwart-wit. Maar hij was kleiner. Waar kwam hij nou toch vandaan? We snapten er niets meer van.

Eenmaal warm binnen met wat lekker eten knapte kleine Tjoekie al snel op. En wat bleek nou? Tjoekie is een hartstikke lief katje. Zeker niet buiten geboren zoals de andere stationskatjes. Hij moet dus haast wel gedumpt zijn daar. Hij heeft geen chip en staat nergens als vermist opgegeven.Arme Tjoekie, zo jong en al zoveel meegemaakt. Hij is dolgelukkig met de aandacht, de andere kattenvriendjes, het eten en een warm mandje.

Met Tjoekie komt het vast helemaal goed. Hij kon gelukkig terecht bij Kittenopvang Miauw in Helmond, waar er binnenkort voor hem een goed baasje gezocht wordt.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *