Slimpie met gebroken poot

Gepubliceerd: 03 okt 2012

Dit is Slimpie. Slimpie vertoefde in en rondom de tuin van een oude dame. Hij kreeg hier zijn natje en zijn droogje en beschutting in de schuur. Slimpie had duidelijk geen thuis en de oude mevrouw bekommerde zich om hem. Maar al gauw viel het haar op dat hij erg mank liep. Het werd steeds erger en Slimpie had duidelijk pijn. Hij liet zich niet aanhalen en was erg schuw, mevrouw kon er zelf dus ook niet naar kijken. Ze ging opzoek naar hulp voor Slimpie, maar niemand kon helpen. De dierenambulance was komen kijken, maar zeiden een wilde kat niet te kunnen helpen.

De mevrouw kon het niet aanzien, Slimpie kwam blazend en grommend bij haar eten, hij had zoveel pijn aan zijn pootje. Een mevrouw van de thuiszorg kwam regelmatig bij de oude dame en had over ons gelezen. Ze besloot ons om hulp te vragen. Natuurlijk komen wij helpen, wild of niet, een kat met een gebroken poot heeft hulp nodig! Maar Slimpie bleek een slimme kat en liet zich niet zomaar vangen. Dagen heeft de oude mevrouw in de vangkooi gevoerd en uiteindelijk is het gelukt om hem te vangen.

Gelukkig maar, want bij de dierenarts aangekomen bleek zijn pootje er erg aan toe te zijn. Er was maar één oplossing, het pootje moest geamputeerd worden. Een kostbare en zware operatie, maar we hebben geen moment geaarzeld. Slimpie moest geholpen worden! Uiteraard is hij ook meteen gecastreerd en verder behandeld. De operatie was goed verlopen en nu moet Slimpie gaan herstellen. Hij blijft voorlopig bij de dierenarts en over een tijdje gaan we zoeken naar een goed plekje voor hem. Een plekje waar hij ook met zijn drie pootjes, prima kan leven.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *