René bij Help de Zwerfkat

Gepubliceerd: 12 nov 2011

Deze mooie rode kater heet René. Eerder dit jaar hebben wij hem gevangen in Best. Wat zag René er toen slecht uit. Zijn vacht zat vol klitten, hij had vreselijke oormijt en oorontsteking, een snotneusje en een kale borst.

Het arme dier. Hij gedroeg zich behoorlijk verwilderd en was niet te benaderen. Maar aangezien hij niet gezond was en ook nog eens een langharige vacht heeft, zochten wij een permanent opvangplekje voor hem.

Een zwerfkat met lang haar heeft het namelijk nog zwaarder op straat, zijn vacht vervilt en komt vol klitten te zitten, wat erg pijnlijk kan zijn voor het dier. Na een scheerbeurt en de nodige zalfjes en inentingen, kon René toen gelukkig terecht bij Stichting Help de Zwerfkat in Uithoorn. Daar is hij vernoemd naar Renée, die hem destijds gevangen had.

Nu alweer een paar maandjes later waren wij bij Stichting Help de Zwerfkat in Uithoorn op bezoek. En daar was onze grote rode vriend, René. Het grappige is dat René inmiddels een grote knuffelbeer is geworden nu hij van de pijn is ontdaan. Van die wilde bange rode kat is niets meer terug te vinden, hij heeft het prima naar zijn zin bij de stichting.

Wij hebben genoten van alle katten en we hebben heel wat spullen, hokken, mandjes en voer gekregen voor de Eindhovense zwerfkatten. Heel erg bedankt weer, Stichting Help de Zwerfkat!

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *