Poezengezinnetje in Oirschot

Gepubliceerd: 02 jul 2014

Bij lieve mensen in de tuin in Oirschot, dook gisteren ineens een kersvers poezengezinnetje op. De moederpoes hadden ze al eerder in de tuin zien lopen, maar ze hadden geen idee dat ze daar kittens had liggen.

De mensen zijn meteen naar hulp gaan zoeken en hebben uiteindelijk contact met ons kunnen leggen. Vandaag zijn we er op af gegaan. De kittens zijn nog heel erg klein en dat terwijl ze waarschijnlijk toch wel een week of 6 moeten zijn. Moeder is zelf nog een erg iel en jong poesje en heeft waarschijnlijk te weinig voeding gehad om de kittens goed te voeden.

Met een schepnet en met mijn handen, heb ik met behulp van de bewoners de kittens kunnen vangen. Ze lagen verschonen in de dichte bamboe. Later hebben we met een kooi de moederpoes ook kunnen vangen. De moederpoes is erg verwilderd en vindt mensen dan ook helemaal niet leuk. Ze is bij onze dierenarts gesteriliseerd en ingeënt en na herstel teruggeplaatst in de tuin van deze mensen. Ze willen haar graag blijven verzorgen als “tuin-zwerfkat”.  Ze krijgt iedere dag lekker eten en er wordt op haar gelet.

De kittens konden gelukkig meteen terecht bij Kittenopvang Miauw. Ze mogen daar flink gaan groeien en leren dat mensen niet eng zijn. Op dit moment zijn ze nog erg bang en blazen veel, maar dat komt vast goed!

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *