Pluimke van de straat.

Gepubliceerd: 05 jan 2012

Dit is Pluimke, een lieve jonge kater van ongeveer 1,5 jaar oud. Dat zou je zo niet zeggen met zo’n slechte vacht en zo’n droevige blik. Maar dat komt omdat Pluimke een hele tijd op straat heeft gezworven. Al maanden was hij opzoek naar eten en een schuilplek, waarschijnlijk omdat hij niet meer welkom was in zijn vorige huis.

Tijdens zijn zwerverstocht kwam Pluimke een plek tegen waar veel katten waren die geen huisje hebben en waar een hele lieve mevrouw ze iedere dag komt voeren. Al die andere katjes zijn verwilderd en buiten geboren, die kennen dus geen warm thuis, zoals Pluimke waarschijnlijk ooit wel heeft gehad.

Gelukkig kreeg hij iedere dag een aai en een lekker bordje eten van die lieve mevrouw, net zoals alle andere katjes. Maar Pluimke was anders, hij hield veel van knuffelen met mensen, de andere katten zijn schuw en willen dat liever niet, die hebben genoeg aan wat lekker eten. En dan nog die langharige vacht van Pluimke, waar steeds meer klitten in kwamen te zitten, dit kon zo niet langer.

De lieve mevrouw ging hulp zoeken, want Pluimke hoorde niet thuis op straat. Helaas kon niemand helpen. Totdat ze contact zocht met Stichting Kattekop. Al snel hadden we een afspraak gemaakt en gingen we mee met de voerronde voor de zwerfkatten om vijf uur ’s ochtends. Allemaal schuwe, bange katjes zaten te wachten in de donkere bosjes, maar Pluimke kwam meteen aanrennen voor een aai. Snel hebben we Pluimke gevangen en meegenomen.

Wat was Pluimke blij met een warm plekje binnen en een zachte mand om in te liggen. Na een kort bezoekje aan Stichting Kattekop, is Pluimke naar een opvang, Vereniging Kittencare in Kaatsheuvel gebracht. Daar was hij meer dan welkom. Pluimke mag nu rustig bijkomen van zijn zware leventje op straat en binnenkort wordt hij verlost van de klitten in zijn vacht en kan hij, als hij weer gewend is aan het huiselijke leven, hopelijk opzoek naar een gouden mandje voor altijd.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *