Kyra had dringend hulp nodig!

Gepubliceerd: 11 apr 2014

Een aantal jaar geleden kwam deze poes aanlopen bij een licht verstandelijk beperkte man op leeftijd in Eindhoven. Hij ging haar voeren en de poes werd zijn kat. Poes mocht in huis komen en sliep regelmatig binnen. Poes kreeg alles wat ze met smaak op at, zoals worst, gekookte eieren en melk. Dit is natuurlijk helemaal niet gezond voor een kat, maar de man was er van overtuigd dat hij het beste voor haar deed. Poes is dan ook een beetje aan de zware kant inmiddels. Hij zorgde met veel liefde voor poes en ondanks dat zijn leven en zijn huis een puinhoop waren, stond poes toch altijd op nummer 1.

Het ging helaas niet zo goed met de man en na een slechtere periode was het afgelopen zondag zover dat hij opgenomen moest worden in een instelling. Zeer waarschijnlijk keert hij ook niet meer terug naar huis en zal zijn huis dan binnen een paar weken opgeleverd moeten zijn.

Zijn nicht, Ingrid maakte zich erge zorgen om de poes. Hoe moest dat nu, nu haar oom waarschijnlijk niet meer naar huis zal keren? De deuren waren dicht en de poes kon niet naar binnen. Er was ook geen kattenluik. Ingrid is meteen begonnen met het voeren van de poes in de tuin. Ze twijfelde erg of de poes misschien bij hun kon wonen, maar ze heeft een grote hond die buiten behoorlijk gefocust is op katten. Dat zou waarschijnlijk niet samen gaan. Ze wist verder ook niet veel van katten maar ging toch haar best doen voor de poes. Ze belde de dierenambulance, het dierenasiel, de dierenbescherming enzovoort. Helaas kon de poes nergens terecht. “Nee mevrouw, wij kunnen alleen katten opnemen die ernstig vermagerd zijn of gewond” “Nee mevrouw, wij hebben geen plaats” “Niet meer voeren”. Wat Ingrid ook zei, ze kwamen niet, ondanks dit heftige verhaal.

Ingrid was ten einde raad en droomde er zelfs over. Hoe moest dit nu met de arme poes die al sinds zondag haar huis niet meer in kon. Ze belde ons en hoe druk wij het ook hebben, dit konden wij niet weigeren. Wat een zielig verhaal! Ingrid vertelde dat ze de poes al een paar dagen niet gezien had en de brokjes die ze had neergezet leken onaangeraakt. Wij zijn direct actie gaan ondernemen en hadden in de buurt van de tuin wat vlees neergelegd. In de tuin konden we niets zien, want die stond volgebouwd met puin. Dan maar in het gangetje.. We hebben een tijd gewacht maar geen poes. Toen we net in de auto stapte en wegreden zat ze er ineens. Snel terug en met wat lieve woordjes en wat eten hadden we poes haar vertrouwen zo gewonnen. Ze is nu bij ons en wij hebben haar de naam Kyra gegeven. Zo’n dappere poes verdiend een eigen naam!

De eerste zorg is geboden, ze is van de straat! We denken dat ze al gesteriliseerd is ooit omdat ze al die jaren niet zwanger is geworden. Kyra is helaas niet gechipt en zo ver wij terugzoeken in de databanken, ook niet als vermist opgegeven. Binnenkort nog even een dierenartsbezoekje. Wij zullen gaan zoeken naar een opvangplekje voor haar, en vanuit daar zal ze later opzoek gaan naar een echt eigen thuis voor altijd. Het is een lieve knuffel kont, dus dat komt vast wel goed. Nu moet Kyra eerst even wat slaap inhalen, tevreden knorrend in een warm mandje.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *