Knappe Bink..

Gepubliceerd: 10 feb 2014

Maak kennis met Binky ofwel.. Bink. We hebben hem vernoemd naar de achternaam van de mevrouw waar hij al sinds juni in de tuin bivakkeerde. En daarbij, het is toch ook een stoere bink om te zien nietwaar? Deze grote ongecastreerde kater was bij Wilja Bink aan komen lopen in Eindhoven omstreeks juni 2013.

Het was haar meteen duidelijk dat meneer geen huis meer had en ze gaf het uitgehongerde beest wat te eten. Ze voert nog twee verwilderde (gecastreerde) zwerfpoesjes bij haar huis, dus Bink had de weg zo gevonden. Ze zocht snel contact met de dierenambulance en het plaatselijke asiel. Beide verwezen naar elkaar en vervolgens kon niemand komen helpen. We horen het helaas maar al te vaak, eten gegeven? dan is het nu JOU kat, dus WIJ nemen hem niet aan.

Ze flyerde in de wijk maar tevergeefs, geen reactie. Ze meldde hem aan bij Amivedi voor vermiste en gevonden huisdieren, maar ook daar bleef het stil. Als laatste middel plaatste ze een advertentie in het Eindhovens Dagblad maar ook dat mocht niet baten. Geen eigenaar, geen hereniging. Ze was al met Binky naar de dierenarts geweest waar hij niet gechipt bleek en ook niet gecastreerd. Hij bleef dus bij haar rondhangen in de tuin.

Ze kon hem zelf niet binnenhalen, ze had immers al huisdieren en dat ging niet samen. Binky is een lieve kater, die de knuffels van Wilja dan ook erg waardeerde. Ze kon het dan ook niet aanzien dat hij dan maar in haar tuin moest blijven wonen, terwijl hij een fijn en warm thuis zou kunnen hebben.

Als laatste plaatste ze deze week foto’s van Bink op onze Facebook-tijdlijn, wij boden hulp aan en gingen op zoek naar opvang voor de stakker. Al snel kreeg ik groen licht van Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Binky mocht naar Amsterdam!

Wij blij, Wilja blij en Bink? die laat het allemaal maar over zich heenkomen. Die wil alleen maar slapen.. uitgeput van zijn zware zwerversbestaan.

Gevonden in Eindhoven, door ons opgehaald en meegenomen naar Deurne om hier tijdelijk te logeren en door ons naar Amsterdam gebracht. Daar gaan ze hem verder helpen en op zoek naar een warm thuis. Maar eerst een controle en castratie bij de dierenarts en dat is maar goed ook, want Bink heeft het zo te zien te verduren gehad als ongecastreerde kater op straat, wat bloed op zijn pootjes en her en der wat oude wonden.

Wij hebben 138 km enkele reis gereden om Bink een kans te geven. Hij verdient het, vinden jullie niet? En chapeau voor Stichting Amsterdamse Zwerfkatten, die ook een Eindhovense zwerfkat de rug niet toekeren!

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *