Onverwachts een kleintje in nood

Gepubliceerd: 09 jun 2014

Zo en dan ga je even naar het tankstation in de buurt in Deurne en hoor je ineens een kitten paniekerig miauwen in de struiken. Mensen dachten dat het een vogel was, nee nee.. dat geluid ken ik uit duizenden. Het is een kitten. Typisch dat ik toevallig weer net op de goede plaats, op het goede tijdstip was.

Even bij het tankstation gevraagd of ze iets wisten. En ja hoor, ze hadden het kitten ook gehoord en gezien. Hij zat er al sinds gisteren en dat met die warme temperaturen. Maar hij was bang en ze kregen hem niet te pakken.

Tja, ik was niet van plan om katten te gaan vangen en ik was samen met mijn vriend en nog een vriend op pad met een andere auto. We hadden dus niets bij ons.. Maar zo’n arm kleintje laat je daar niet achter, al helemaal niet met deze temperaturen.

We zijn de harde prikkelbosjes gaan uitkammen en iedere keer verplaatste het geluid zich. Hij was bang en het was moeilijk om hem te zien. Na een heel wat kruipen en graaien in de bosjes had mijn vriend hem uiteindelijk te pakken. De andere vriend die bij ons was, had ik snel de opdracht gegeven om mijn handtas leeg te kiepen. Het kleintje was erg bang en was aan het blazen en ik wilde natuurlijk niet dat hij zou ontkomen. Snel het kitten in mijn handtas en naar huis gesjeesd. Je moet wat op zo’n moment..

Thuis snel het kleine ding in een hok gezet met krachtvoer en water. Na een volle buik en lieve woordjes ontspande hij en kon ik hem aaien. Hij ligt heerlijk voldaan te knorren. Het kleintje is wel erg mager en had veel vlooien. Waarschijnlijk is hij gedumpt op het industrieterrein bij het tankstation. Arme kleine schat.

Onze armen en benen liggen open van het springen in de scherpe bosjes, maar dat geeft niet. Het kleintje is in veiligheid en dat is wat telt nu!

Het kleintje is een poesje en heeft de naam Shakey gekregen. Shakey is naar een gastgezin van Kittenopvang Miauw gegaan voor verdere opvang en socialisatie.

[facebook_like_button]

Reacties

Door: Rhiannon

Datum: 09 jun 2014

geweldig! Super actie en geweldig creatieve oplossing bedacht. Gelukkig is Shakey nu in goede handen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *