Kleine Patsy uit Heeze

Gepubliceerd: 04 apr 2014

Deze kleine knappe meid heet Patsy. Patsy liep sinds een aantal weken rond in Heeze bij Marjon. Marjon mailde ons voor hulp, want plaatselijke instanties nemen een poesje zoals Patsy niet aan. Kleine Patsy zat steeds voor het raam te miauwen om eten en aan haar conditie te zien had ze geen thuis. Een vies vachtje, last van ongedierte etc.

Marjon kon Patsy niet goed benaderen buiten, maar door het raam kon ze haar aanhalen en soms een beetje aaien. Ze had gezien dat Patsy onlangs gedekt was door een van de buurtkaters en een nestje buiten op straat met nog meer zwervertjes dat willen we natuurlijk allemaal niet. Patsy is ook nog eens erg jong, zo zie je maar weer hoe snel het kan gaan.

Ze bood aan om zelf te proberen haar te vangen met een reismand en als dat zou lukken kon ze haar naar ons komen brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Patsy werd bij ons gebracht door Marjon en we hebben haar later voorzichtig geprobeerd te benaderen. Dit vond ze erg spannend, maar toch ook wel fijn. Na een aantal dagen zo door gegaan te zijn konden we Patsy goed aaien en ging zelfs aan motortje aan. We hebben Patsy bij onze dierenarts laten steriliseren en laten testen op ziektes. Ook is ze flink behandeld tegen ongedierte want het arme meisje barstte van de vlooien.

Helaas werd Patsy na de sterilisatie ziek en konden we weer terug naar de dierenarts. Na een paar prikjes tegen misselijkheid en een infuus kon ze weer mee naar huis. Gelukkig ging het snel weer beter met haar en at ze ook weer goed. We hebben voor Patsy een aanvraag voor opvang bij Kittenopvang Miauw gedaan en gelukkig kon ze daar terecht bij een gastgezin. Nu moet Patsy nog verder leren dat mensen niet eng zijn en wennen aan een huiselijke omgeving. Hopelijk gaat haar socialisatieproces voorspoedig en kan ze dan gaan zoeken naar een eigen thuis!

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *