Kittenseizoen

Gepubliceerd: 23 apr 2013

Het kittenseizoen is weer begonnen.. Dat houdt in dat we veel meldingen krijgen van zwangere poezen en jonge kittens.

Natuurlijk hopen wij, dat onze inzet het afgelopen jaar ervoor gezorgd heeft, dat er dit jaar minder zwerfkatjes geboren zullen worden. En als ze dan toch geboren worden, hopen we dat ze tijdig gevonden worden, zodat we hulp kunnen bieden.

Op de foto zie je Aygo, het eerste babykitten van dit jaar. Hij is samen met zijn zusje Amani gevonden. Hun moeder is een verwilderde kat die een knus plekje had uitgezocht om haar kleintjes te krijgen, onder een klimop struikje in Eindhoven, bij mensen in de tuin. Gelukkig zagen de mensen al gauw dat het ging om een nestje zwerfkatjes en vroegen ze onze hulp.

We hebben de moederpoes gevangen met een vangkooi en daarna de kleintjes meegenomen. Moederpoes wordt gesteriliseerd en hoeft nooit meer een nestje te krijgen. Ze mag over een tijdje weer lekker buitenspelen, ver weg van mensen, die ze totaal niet op prijs stelt.

We hebben het dus weer druk, maar we doen het graag voor deze kleine schatjes. We gunnen alle katjes een warm en droog plekje in huis, dus we zetten alles op alles, om ervoor te zorgen dat ze snel van straat gehaald kunnen worden.

Amani en Aygo verblijven bij Kittenopvang Miauw in Helmond en mogen als ze wat groter en sterker zijn, een eigen baasje zoeken!

[facebook_like_button]

Reacties

Door: Britt

Datum: 27 jan 2014

Goede avond,
Ik ben opzoek naar een rood/witte kitten. Een katertje. Mocht u er een in de opvang hebben of krijgen dan hoor ik het graag!
Met vriendelijke groet,
Britt van Rijswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *