Kittens op een bouwterrein

Gepubliceerd: 05 aug 2012

De vier kleine kittens op de foto lagen onder een container op een bouwterrein in Eindhoven. Zie rechts op foto.

Op deze plek leeft een grote kolonie zwerfkatten en wij zijn al tijden bezig om ze allemaal te vangen en te castreren. Helaas is het moedertje van deze kittens tot op heden nog niet gevangen.

We hadden haar al zwanger zien rondlopen tussen het puin op het terrein en hielden ons hart vast. Toen we zagen dat ze bevallen moest zijn was het zoeken geblazen. Gelukkig wisten we de kleintjes vrij snel te liggen. Maar we konden er niet bij.. We hebben het een paar dagen aangekeken maar moederpoes was niet van plan de kittens te verhuizen. Nog maar twee dagen en de bouwvakvakantie zou voorbij zijn, wat betekende dat het een grote en gevaarlijke chaos zou worden op het terrein rondom het nest.

Vastbesloten om de kittens te redden zijn we op de grond gaan liggen en hebben we met van alles geprobeerd ze te pakken. Uiteindelijk is het gelukt om ze voorzichtig met een grijpstok één voor één eronder uit te halen. Wat een opluchting! De kittens waren toen acht dagen oud.

Hierna hadden we weer een vangkooi voor moederpoes gezet en hoopten we dat ze op de kittens af zou komen, maar helaas. De kittens zijn in veiligheid gebracht en verblijven bij Kittenopvang Miauw in Helmond. Het gaat goed met ze. Wij blijven uiteraard proberen om moederpoes te vangen en natuurlijk alle andere nog niet geholpen katten op die plek.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *