In de steek gelaten door instanties

Gepubliceerd: 10 okt 2014

Dit jonge poesje is gisterenavond laat naar ons gebracht door twee dierenvriendinnen uit Waalre. Het poesje was bij mensen uit Waalre komen aanlopen, verzwakt, mager en hongerig. Met hevig noodweer kwam ze schuilen in de garage. Deze mensen belden naar de dierenambulance -DB in Eindhoven, Brabant Z-O voor hulp. Die kwamen het poesje niet ophalen. “Geen eten geven, dan gaat ze vanzelf wel weg” werd helaas weer eens gezegd. Het poesje heeft een ear-tip ofwel een knip van haar oor. Dit betekend dat dezelfde organisatie die de poes heeft gevangen, gesteriliseerd en terug op straat heeft gezet zoals dit met verwilderde katten de aanpak is om het zwerfkattenprobleem terug te dringen. De knip van het oortje is een teken dat de poes geneutraliseerd is.


Ondanks die knip van het oor ging het hier om een dier in nood, een dier dat ziek en uitgehongerd is en op straat niet kan overleven. Ook konden deze mensen het poesje redelijk aaien en aanhalen en was de term verwilderde zwerfkat in deze toestand dus niet echt van toepassing. De eigenaren van de woning waar de kat bleef rondhangen, wisten niet wat ze ermee aanmoesten. Ze kwam ook steeds naar binnen en dit wilden deze mensen absoluut niet hebben. Het idee om haar bij een boerderij los te laten werd geopperd. De dochter des huizes leek dit absoluut geen goed plan en ze wilde dat het poesje goed terecht zou komen, ook de buurvrouw van deze mensen trok zich het lot aan van de poes en ging verder mee op zoek naar hulp. Ze benaderde ons en is samen met de dochter des huizes de kat gisterenavond laat nog komen brengen.

Gelukkig op tijd, voor ze inderdaad bij een boerderij was uitgezet of voor ze nog zieker was geworden (wat ze dus beiden niet overleefd zou hebben) .Wij zijn vanavond nog naar de dierenarts geweest waar ze helemaal is onderzocht. Ze blijkt ruim 40 graden koorts te hebben en een fikse keelontsteking. De dierenarts schat haar zo’n 6 maanden oud. We hebben haar behandeld tegen ongedierte en ze heeft medicijnen en koortsremmers gehad om haar er bovenop te krijgen. Gelukkig is ze negatief getest op kattenziektes FIV/FelV.

Het moet nu goed gaan komen met deze kleine meid. Stichting Help de Zwerfkat in Uithoorn heeft al aangeboden dit poesje een plek te willen gaan bieden. Heel fijn!! Ze mag nu eerst rustig gaan herstellen en hopelijk knapt ze snel op.

Helaas hebben wij de laatste tijd niet veel positiefs te melden over de plaatselijke instanties. Wij hopen echt dat door dit soort verhalen te delen er verandering komt in de werkwijze die ze hanteren. Wij kunnen ook niet alle katten helpen, maar voor dit soort schrijnende gevallen en nood, daarvoor vinden we altijd wel een oplossing denk ik dan maar!

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *