Goede zorgen

Gepubliceerd: 31 aug 2012

Deze mooie poes was een tijdje geleden, aan komen lopen bij een dierenvriend in Veldhoven. Omdat het poesje maar bleef komen en er wel erg mager uitzag, is een lieve meneer haar gaan voeren.

Iedere dag kreeg ze lekkere hapjes en iedere dag kwam ze terug. Op het begin was ze wat schuchter, maar na een tijdje mocht de meneer haar aaien en zelfs even optillen. Op een dag liep ze in de tuin en viel het de meneer op dat ze een roze hangbuikje had. Ze leek wel melk te geven! Zou ze ergens een nestje hebben liggen? Nee dat hadden we dan toch wel moeten merken?

Maar warempel, de meneer hield de poes goed in de gaten en tussen een stapel autobanden in zijn schuur zag hij toch echt drie kleine kopjes. De kleintjes waren heel erg bang en lieten zich niet aanhalen. Toevallig lazen ze kort daarna over onze stichting in de krant. Dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor deze familie. Na de noodkreet van deze lieve mensen zijn wij snel gaan kijken. Na een paar pogingen hadden we de hele familie gevangen. De meneer wilde de lieve poes eigenlijk wel graag terug en wilde haar adopteren, wij vonden dit natuurlijk ook een super plan, want de poes en de meneer waren duidelijk aan elkaar gehecht. Helaas was de buurt het hier niet helemaal mee eens, want de poes zat toch wel erg vaak bij de volière van de buurman en bij een ander deed ze haar behoefte in de tuin.

Omdat deze aardige dierenvriend toch wel het beste plekje wilde voor de poes en haar kleintjes, heeft hij besloten om haar niet terug te nemen. Hij wil niet dat ze gevaar loopt en opgejaagd wordt door de buurt. De meneer en zijn vrouw waren zo lief om de sterilisatie van de moederpoes te betalen. De hele familie is naar Kittenopvang Miauw gebracht en ze maken het goed. Wij houden deze lieve mensen op de hoogte van hoe het met ze gaat. Binnenkort zullen we gaan zoeken naar een warme mand voor moederpoes en haar drie kleintjes.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *