Gedumpt in Son & Breugel

Gepubliceerd: 28 jul 2014

Deze kleintjes komen uit Breugel en zijn daar vermoedelijk buiten gedumpt. Een gezin uit Breugel wandelt vaak met hun hond langs de plek waar de kleintjes ineens zaten zonder moederpoes. Ze vonden het erg sneu. Maar de kleintjes waren wat schuw buiten en zomaar oppakken lukte niet. Ze hadden de dierenambulance in Eindhoven gebeld voor hulp. Die zouden komen wanneer de mensen zelf iets gevangen hadden.

Ze gingen gelijk aan de slag met een kattenkooitje en kattenvoer en ’s avonds hadden ze er eentje gevangen. Zoals afgesproken werd de dierenambulance gebeld. Toen die uiteindelijk langskwamen, keken ze in het kattenkooitje en zeiden, “Ohh maar die is zeker al 10 weken oud hoor, de oogjes zijn niet meer blauw” “Nee, nee die nemen wij niet mee, die moet u weer loslaten waar u hem gevangen heeft en de gemeente bellen”. Pardon? De mensen waren verbijsterd.. wat een rare reactie. Terugzetten nee hoor!

Toen werd ons om hulp gevraagd en wij zijn naar Breugel gegaan. De kittens die nog buiten zaten zijn we eerst gaan vangen, dat was snel gelukt aangezien ze reuze honger hadden. Het katje dat al eerder door de mensen zelf gevangen was, was al helemaal om laat zich al goed aaien. De dochter van het gezin was zo verliefd op hun eigen vangst geworden, dat ze na overleg besloten hebben die de houden. De twee nieuw gevangen bangerikjes heb ik meegenomen. De mensen zijn al met hun nieuwe aanwinst bij de dierenarts geweest en gaan hem vanuit de bench laten kennismaken met hun eigen drie katten en hondjes.

De twee katjes die nu bij ons zijn, zijn nog wel erg bang maar laten zich wel aaien. Dat komt vast ook nog helemaal goed.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *