Een noodkreet

Gepubliceerd: 27 mei 2014

We hebben twee volwassen poezen en vijf kittens opgehaald bij een mevrouw na een noodkreet. De poezen zijn van de dochter van deze mevrouw. De dochter werd een hele tijd terug opgenomen in een psychiatrische instelling. De poezen kwamen toen noodgedwongen bij haar moeder terecht.

Er zijn financiƫle problemen en er is geen geld om de poezen te laten steriliseren. Met als gevolg dat nestje na nestje geboren werd. Nog meer mondjes te voeden en dat terwijl er eigenlijk al geen geld beschikbaar is. Uit pure wanhoop zijn de voorgaande nestjes in de vroege ochtend bij de plaatselijke dierenkliniek gedumpt in een doos, in de hoop dat ze via daar geholpen zouden worden.

Ondanks de onmogelijkheden van deze mensen, hebben ze op hun manier geprobeerd te doen wat het beste leek. Voor ons allen is dit natuurlijk moeilijk te begrijpen, maar als je geen uitweg meer ziet en de beestjes steeds hongeriger om eten vragen terwijl je ze dat niet kunt bieden, wat moet je dan?
Vanuit de plaatselijke organisaties voor dieren kon ook geen hulp geboden worden. En als je, je dieren wilt afstaan moet er afstandsgeld betaald worden. En dat geld, dat is er niet.

Via, via kwam toen de noodkreet bij ons binnen. Weer vijf kittens die zelfstandig moesten gaan eten, de moeder die nauwelijks melk meer gaf en geld voor nog meer kattenvoer voor vijf kittens dat was er niet. De andere poes had onlangs een miskraam gehad en het was wachten tot ze weer zwanger zou worden. Wij hebben aangeboden om te helpen. Want dit leed moet stoppen en zowel de dieren als de mensen moeten geholpen worden.

Met de dochter in de instelling gaat het gelukkig steeds wat beter. De twee poezen zijn alles voor haar, ze zijn het enige wat ze nog heeft. Als we ze niet terug zouden brengen, zou ze dat ook nog verliezen. En misschien zouden er dan later wel weer nieuwe poezen genomen worden, die ook weer niet gesteriliseerd zouden zijn. Dan blijft het dweilen met de kraan open.

We hebben besloten de twee poezen te laten helpen bij onze dierenarts. Ze worden op onze kosten nagekeken, gesteriliseerd, ingeƫnt, ontwormd en ontvlooid. Na herstel mogen ze terug naar deze mensen. We geven ze krachtvoer mee zodat ze goed verder kunnen aansterken. Eindelijk zullen er geen nestjes meer geboren worden.

De kittens zijn 7 a 8 weken oud gaan naar een gastgezin van Kittenopvang Miauw, vanuit daar wordt later een goed thuis voor ze gezocht.

Een schrijnende situatie, een moeilijk verhaal. Maar als wij niet helpen, doet niemand het.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *