Babypoesjes in de struiken

Gepubliceerd: 29 apr 2014

Vandaag hebben we in Zijtaart (nabij Veghel) een moederpoes met vier kleintjes gevangen bij een manege. Moederpoes heeft de naam Elif gekregen.

Margot, die zelf bij deze manege komt paardrijden schakelde onze hulp in. Ze hadden een nestje ontdekt in een sloot bij een weiland een stukje verder op. Chris, de eigenaresse van de manege was meteen begonnen met eten neerzetten voor de moederpoes. Maandagavond was ik al ter plaatste geweest, maar toen vertikte moeders het om van het nest af te komen. Als ik dichterbij kwam blies ze dreigend.

Vandaag wat meer tijd, dus weer een poging. Moederpoes had haar nest verplaatst en nu lagen ze helemaal in de dichte bramenstruiken en brandnetels. Oei oei.. Het was niet onmogelijk om ze te pakken dus weer een kooi voor de moederpoes op scherp gezet in de buurt van het nest.

Na een hele tijd wachten kwam er beweging in en ineens hoorde ik de klep dichtvallen. Met behulp van Chris en nog twee meisjes die op de manege aanwezig waren, heb ik de kittens uit de dichte takken kunnen halen. Vier prachtige kleine baby’s van ongeveer net 2 weken oud.

Aangezien Zijtaart/Veghel onder het werkgebied van Dierenopvangcentrum HoKaZo valt, ben ik direct daarheen gereden. Gelukkig was moederpoes met haar kroost welkom bij het asiel. Vanuit daar gaan ze naar een gastgezin waar ze veilig mogen opgroeien samen met hun moeder.

Eenmaal binnen bleek de moederpoes gelukkig toch een lieve poes, zeker niet verwilderd. Altijd moeilijk in te schatten wanneer een poes haar kittens wil beschermen. Gelukkig is er voor haar dus ook een toekomstig mandje weggelegd. Nu eerst haar baby’s in alle rust verder groot brengen. Op de foto, een van de vier kleintjes.

[facebook_like_button]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *