Zwervertjes in Schijndel

Gepubliceerd: 05 feb 2014

Dit knappe rode poesje hebben we gevangen in Schijndel. Een beetje erg uit de buurt, maar aangezien er op geen enkele manier hulp kwam op de plek waar ze al maanden rondzwierf, zijn wij gaan helpen. Nadat ze gevangen was bleek ze gelukkig een wat angstig maar lief en nieuwsgierig poesje te zijn, dus met wat tijd zal ze waarschijnlijk een fijn thuis kunnen krijgen. Aangezien Schijndel onder het gebied van dierenopvang HoKaZo valt, hebben wij haar daar kunnen afgeven.

In die regio gaat de gemeente over de vangacties van verwilderde katten. Gemeente Schijndel heeft een ongediertebestrijder in dienst die o.a. vangkooien voor zwerfkatten uitzet. Deze vangkooien worden dan afgegeven bij bijvoorbeeld een bedrijf waar de katten rondzwerven. Dat bedrijf moet dan met die vangkooi de katten zien te vangen en vervolgens contact opnemen met de dierenambulance van HoKaZo om de katten op te laten halen. HoKaZo mag zelf geen katten vangen zonder opdracht van de gemeente, alleen gevangen katten ophalen.

In de praktijk blijkt dit dus helemaal niet te werken. Op de plek waar dit poesje gevangen is zou al sinds juni een vangkooi staan. We vinden het ook erg vreemd dat er kooien afgegeven worden aan mensen die er geen verstand van hebben en ook dat de vangkooien onbeheerd achter gelaten worden. Als je naar de gemeente Schijndel belt, weet ook niemand bij wie je moet zijn als je een vraag over zwerfkatten hebt, of wanneer je een melding wil doen. Je wordt zoals (helaas) gewoonlijk van het kastje naar de muur gestuurd.. Daar zijn de katten uiteraard niet mee geholpen! Al heel wat mensen hebben over deze katjes naar de gemeente e.d. gebeld maar tot op heden gebeurde er niets.

Er zit nog een poesje op deze plek, die zich helaas niet meer liet zien. We gaan uiteraard nog terug om dat poesje ook te vangen en ook naar het dierenopvangcentrum te brengen.

Voor ons is dat een rit van Deurne naar Schijndel, van Schijndel naar Uden en van Uden weer naar Deurne. Het zou niet nodig moeten zijn.. Maar we zijn erg blij dat deze in ieder geval van de straat is!

[facebook_like_button]

Reacties

Door: Huub van Helvoort

Datum: 07 mrt 2014

Ik heb de gemeente Schijndel een e-mail gestuurd. De winter kwam eraan. Ik had medelijden met die poesjes. Het waren er ongeveer tien. Het bedrijf is naast de Jumbo. Van diverse mensen kregen de poesjes te eten. Waar zijn de tien poesjes gebleven? De gemeenste schrijft dat de buitendienst ook poesjes vangt. Wat doen zij ermee? Er wordt toch zeker goed voor gezorgd.

    Door: Stichting Kattekop

    Datum: 16 mrt 2014

    Hallo Huub, ze komen inderdaad van het bedrijf naast de Jumbo. We hebben inmiddels alle katten daar gevangen en het gaat goed met ze. Wij hebben helaas vernomen dat voor dat wij hulp zijn gaan bieden er een aantal katten dood gevonden zijn daar. Wij vinden dit een erg vreemd fenomeen en vrezen dat die katten vergiftigd zijn. Gelukkig zijn de laatste paar katjes door ons geholpen. De buitendienst van de gemeente mag geen zwerfkatten vangen. Ze hebben hier geen vergunning voor en ook geen ervaring met dit soort katten. Wij zijn hier dan ook mee bezig, want dat is een erg rare gang van zaken. Mocht je later nog eens kittens/katten signaleren daar mag je ons contacteren. Groeten Renée, Stichting Kattekop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *